//Juntes tenim més veu: milita!

Juntes tenim més veu: milita!

Després de més d’un any i mig marcat per la COVID-19 i les conseqüències que ha tingut en les nostres vides amb el teletreball, les classes online, les activitats telemàtiques, i un llarg etcètera, el nou curs comença amb l’esperança que sembla que vindrà acompanyat del retorn a la presencialitat en gairebé tots els àmbits. I amb aquesta presencialitat, tornaran les lluites que semblen haver-se congelat i vindran també nous reptes, quan encara no ens hem recuperat de les conseqüències de la pandèmia.

Des del III Congrés de la Joventut Comunista de Catalunya, celebrat el juliol de 2020, malgrat les circumstàncies pandèmiques, la nostra militància ha continuat creixent gràcies a la nostra incidència en diferents fronts i al treball diari dels nostres col·lectius arreu del territori. Aquest nou curs l’iniciem amb la mirada ja posada en el IV Congrés (que celebrarem a finals d’aquest curs) i en els relleus que es donaran dins de l’organització i que marcaran l’inici d’una nova etapa de la JCC. Apostem per continuar amb aquest creixement mitjançant el llançament d’una nova campanya d’afiliació dirigida al jovent revolucionari, una campanya que ja vam projectar en el marc de la IV Conferència que vam celebrar abans d’acabar el curs, al mes de juliol d’aquest 2021. 

La campanya d’afiliació, que ocuparà bona part de l’inici del curs, se centrarà en aquesta desvirtualització, tot i que també tindrà presència a les nostres xarxes socials, desenvolupant-se principalment als nostres barris i viles, fins i tot en aquells territoris on encara no tenim militància, però on, sense cap dubte, volem incidir i, sobretot, organitzar. Volem arribar a tothom, perquè ningú quedi enrere. I és que és de vital importància fer-nos visibles a través de l’agitació i la propaganda als nostres carrers, per arribar a la joventut obrera i consolidar els nostres col·lectius, així com crear-ne de nous. Necessitem incidir en els fronts, teixir xarxes de solidaritat, que les nostres lluites tornin als carrers després d’aquest període d’aïllament. Perquè hem de tornar a l’ofensiva després de massa temps a la defensiva, i més si parem atenció a l’ofensiva que el neoliberalisme està duent a terme. La crisi generada per la covid-19 és una oportunitat ineludible per plantar cara, per alçar-nos i per reivindicar que les coses poden ser diferents. Perquè no hi ha millor defensa que un bon atac.

El jovent obrer patim constantment els atacs del capitalisme. La llista és llarga i moltes de nosaltres ens podem sentir identificades: l’atur i la precarietat laboral que en el cas del jovent es combinen amb el fet d’haver de treballar i estudiar alhora. Els preus prohibitius de drets fonamentals com l’habitatge i altres serveis bàsics, són alguns dels elements propis d’aquest sistema que ens impedeixen emancipar-nos i que en molts casos són els causants directes de greus problemes de salut mental que patim cada cop més joves. També cal sumar-hi la crisi climàtica que ja fa temps que ha deixat de ser una amenaça per convertir-se en la nostra realitat i el nostre futur. I els constants atacs a les persones racialitzades, les dones i el col·lectiu LGTB que no podem acceptar que formin part del nostre dia a dia. Així com la necessitat de mostrar la nostra solidaritat amb tots els pobles que lluiten i pateixen les conseqüències més crues de plantar cara al capitalisme. En aquest sistema que ens vol soles i alienades ens han de trobar organitzades i reivindicatives. I per això és tan necessari organitzar-se i construir la Joventut Comunista i el Partit Comunista, per transformar la realitat, per caminar cap al socialisme, sense por a les contradiccions ni a treballar conjuntament amb altres organitzacions juvenils properes ideològicament.

No ens queda una altra possibilitat que l’impossible. Juntes tenim més veu: milita!

Dani Moyano

Responsable de l’Àrea d’Agitació i Propaganda de la Joventut Comunista de Catalunya