//L’esperança és comunista

L’esperança és comunista

El cap de setmana del 9 i 10 de juliol va tenir lloc el IV Congrés de la Joventut Comunista de Catalunya sota el lema “Organitzem la Joventut, Construïm l’Esperança”. Van ser uns dies molt importants per la nostra Joventut per tal de tancar un cicle congressual iniciat el juliol de 2020. A més, gran part de les nostres camarades, moltes a la direcció nacional, han passat al Partit, Comunistes de Catalunya.

Aquest cicle ve marcat per la renovació de la Secretaria General, amb la Dana Sánchez, i la continuació de la Secretaria d’Organització, a càrrec de l’Andrea Aznar. En la mateixa cloenda es va poder veure un equip nacional jove i amb moltes ganes de seguir les passes de la direcció sortint: fer de la Joventut Comunista una joventut organitzada, tant internament com als fronts, amb presència arreu del territori català, als centres d’estudi i de treball. Apostem per una joventut formada i vertebrada, que representi el futur del Partit, és a dir, un futur digne de la nostra classe.

Al congrés es va aprovar el nostre nou Manifest-Programa per les joves treballadores, junt amb línies estratègico-organitzatives pels pròxims dos anys, després de mesos de debats intensius a tots els col·lectius de la Joventut Comunista. Deliberacions on es va parlar tant de feminisme, d’ecologisme, de drets LGTB, de la dificultat d’emancipació de les joves de classe obrera i molts altres temes.

Ara és el moment on la Joventut Comunista hem d’estar present. En un context de regressió de drets, on l’extrema i ultradreta agafa cada cop més pes i ataca als comunistes, on la joventut després de dos anys de pandèmia no veu un horitzó. Construïm l’esperança, com vam dir en el passat cicle congressual: avancem cap a l’horitzó socialista, on els nostres drets no siguin vulnerats i les joves tinguem espais segurs per expressar-nos i trencar per fi amb el capitalisme. El socialisme és l’única via per assolir un present i, per tant, un futur que, lluny del malestar que ens genera el sistema capitalista, sigui alegre i combatiu.

Els propers dos cursos continuarem organitzant barris i pobles, instituts i universitats, i també els llocs de treball. Hem de continuar construint i vertebrant l’alternativa al sistema capitalista que ens oprimeix i ens retalla dia rere dia els nostres drets. La comunitat ha d’esdevenir el centre de la vida, on les decisions responguin a la voluntat col·lectiva i viure representi més que una dicotomia constant entre treball i consum. La formació i creixement personal no s’ha de limitar a l’educació formal i al rèdit econòmic.

 Per això, ens hem de continuar estructurant a la Joventut Comunista: perquè és necessària una Joventut formada i un Partit organitzat que condueixin a la classe treballadora cap a l’horitzó socialista i poder construir l’esperança.

Dana Sánchez Oussedik