//25N: Fem d’aquest un món en el qual ja mai més tinguem por

25N: Fem d’aquest un món en el qual ja mai més tinguem por

Tristament, dècades més tard les dones continuem sofrint tota mena de violència masclista cada dia de les nostres vides. El treball, la família, la parella, les relacions socials, les institucions polítiques: en tots els àmbits ens trobem que ser dona representa per a nosaltres un desavantatge, quan no representa un perill. Quan, a més, se li afegeixen factors com ser migrada o no complir amb la cisheteronorma, el risc de sofrir violència(s) és encara major.

Avui, 25 de novembre, se celebra el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. Des de Maig ens sumem a les reivindicacions que cobren protagonisme aquest dia i donem suport a les nombroses mobilitzacions que tindran lloc avui al voltant del món, en record de les germanes Patria, Minerva i María Teresa Mirabal, tres dones dominicanes que van ser assassinades pel règim de Rafael Leónidas Trujillo el 25 de novembre de 1960.

Som molt conscients del poder que els mitjans tenen per a legitimar i donar curs a discursos d’odi, la qual cosa ha estat un factor fonamental en el salt de la ultradreta de posicions minoritàries a tenir 53 escons en el Congrés. Per descomptat, una de les seves puntes de llança principals, avalada i promocionada per les plataformes comunicatives mediàtiques, és la misogínia, el masclisme i la ferma oposició a tot el que la lluita feminista ha aconseguit en els últims anys.

És per això que, ara més que mai, des d’aquest raconet en el qual escrivim tenim el deure de garantir una revista digna, compromesa amb el feminisme revolucionari i de classe no sols en el fet de tenir una secció per als articles d’aquesta temàtica, sinó usant-ho com a fonament de la nostra manera d’entendre la comunicació amb el nostre públic. La lluita feminista no és un annex, una nota a peu de pàgina, una secció aïllada en un periòdic: és un prisma des del qual plantejar-nos la base de la nostra militància i compromís amb la cerca de la justícia social. Recordem: “sense les dones no hi ha revolució”.

Volem que Maig continuï sent l’espai lliure, obert i segur que intentem construir cada dia. Ens esforcem per a propagar les nostres veus com a dones obreres i continuarem fent-ho. Cal parlar, debatre, escriure, reflexionar, aprendre, corregir i corregir-se, donar-nos suport, fins que les violències masclistes siguin només un mal record. Ni un pas enrere, companyes. Fem d’aquest un món en el qual ja mai més tinguem por.

TAGS: