//Nou any, vells problemes

Nou any, vells problemes

Hem començat el 2022 de forma similar a com vam acabar el 2021: en plena sisena onada d’una COVID-19 que sembla que és aquí per quedar-se. Clar que tampoc és l’únic virus que arrosseguem d’anys anteriors, la precarietat, l’explotació, el masclisme, el racisme, la LGTBfòbia i altres opressions i discriminacions segueixen any rere any colpejant-nos i impedint viure la vida lliure i digna que com a éssers humans mereixem. 

A més, com ja ens hem fet eco a la Revista, la pandèmia ha agreujat encara més problemes derivats del sistema capitalista: l’ansietat, l’angoixa, la depressió, i que han afectat especialment a la joventut. Per si no fos prou, la ultradreta, l’equivalent víric de la política, s’ha instal·lat (in)còmodament a Catalunya com ja havia fet en altres llocs de l’Estat. D’altra banda, les forces republicanes catalanes, immerses en les seves pròpies contradiccions respecte a l’estratègia a seguir després del fracàs del “Procés”, segueixen sense poder oferir cap alternativa il·lusionant per recuperar la iniciativa política.

Davant d’això, què fem nosaltres com a Revista Maig? D’una banda, continuem compromesos a oferir un espai a tots els projectes populars que vulguin expressar-se. A més, seguirem posant el nostre gra de sorra en la construcció d’un nou sentit comú favorable a les classes treballadores i populars del nostre país. El nostre objectiu ha sigut, és i serà aportar idees, propostes i visions que ens permetin imaginar i construir la Catalunya que volem, lliure, socialment justa, igualitària i popular.

Aquest 2022 encetem un camí de canvis que culminaran al mes de juliol, però que ja han tingut un gran impacte: més enllà d’un nou disseny, i d’explorar noves vies de comunicació, s’ha produït un relleu al capdavant del Consell de Redacció: la Cristina Bedmar ens deixa per continuar la seva militància a Comunistes de Catalunya, i el seu lloc l’ocuparà el Xavi Pizarro, que fins ara havia exercit de secretari de l’entitat. Volem agrair a la Cristina tota la feina feta i tota l’empenta posada en la construcció col·lectiva de l’espai que és el Consell de Redacció de la Revista Maig, un projecte que és ben viu i que, a partir d’avui, caminarà amb unes noves sabates.

Resteu atentes, que venim aquest any amb més força i empenta que mai.

Consell de Redacció de la Revista Maig