//Brindem per un inici d’any (molt) nou!

Brindem per un inici d’any (molt) nou!

Encetem un 2019 carregat de feina i bons propòsits, i deixem enrere un 2018 que ha acabat de forma nefasta, malgrat alguns bons auguris.

Tot i les bones sensacions que ens va deixar el moviment feminista en la gran vaga del 8 de març, que feia pensar en un gran 2018 de mobilització i avenç dels drets socials, aquests últims mesos hem vist amb preocupació un auge electoral tant sobre el paper (en forma d’enquestes) com en la realitat de la dreta més feixista i reaccionària dels darrers anys, amb els 12 escons aconseguits per la formació d’extrema dreta VOX a les eleccions autonòmiques d’Andalusia (partit que duu per bandera la defensa de la unitat de l’Estat espanyol, l’antifeminisme, l’anticomunisme, la xenofòbia i el racisme i unes mesures econòmiques molt perjudicials per a les classes populars).

Aquest auge, a més, el trobem en un context en el qual hi ha hagut 98 feminicidis i altres assassinats de dones (segons el recompte de feminicidio.net) i 769 immigrants morts al mar Mediterrani (segons dades de l’Organització Internacional per a les Migracions) en aquest 2018 que ha acabat. Però no només això: hem de seguir parlant de repressió per part de la maquinària de l’Estat espanyol, i hem de continuar demanant la llibertat dels presos i preses polítiques, a poques setmanes de l’inici del judici, així com el retorn dels exiliats com Valtonyc o Adrià Carrasco que, en cas de retornar, mai no tindrien un judici just.

Per tant, encarem aquest any 2019 tenint clar que l’antídot a l’extrema dreta i el seu discurs d’odi és tant un moviment feminista com un moviment antifeixista forts i coordinats, amb un nou 8 de març massiu i amb uns barris units contra qui busca trencar la convivència dins la comunitat.

Per tal de fer front a tot això, serà també molt necessari un teixit cultural fort, i aquí és on volem fer palesa la nostra humil aportació des de la Revista Maig. Hem volgut donar un aire nou al projecte augmentant la nostra presència a la xarxa, apostant per la publicació (setmanal!) d’articles al nostre portal web, que ha estat totalment renovat, i on podreu trobar també publicacions anteriors. Farem també un esforç per tal de poder comptar amb més números en paper al llarg de l’any, que comptaran amb material exclusiu en aquest format (com entrevistes), i millorarem la capacitat d’arribar a gran part del territori a través de la creació de punts de recollida per tal d’arribar a tothom.

Amb tot, tenim clar que l’essència de la Revista Maig no canvia: una revista diversa, plural, amb moltes seccions diferents, per a la joventut i, sobretot, amb molta CLASSE!

Consell de Redacció de la Revista Maig